Image

Ingrediente

  • 4 aripioare
  • 50 g susan
  • 3 bucăți usturoi
  • 300 ml ulei de floarea-soarelui
  • 300 g fasole albă fideluţă
  • 1 dovlecel
  • 3 morocvi
  • 100 g unt
  • sare de mare
  • 1 praf nucşoară
  • piper
  • 100 ml lapte dulce

Mod de preparare

1. Se spală şi se opăresc aripioarele de pui. Se condimentează cu sare, piper, usturoi pisat şi susan. Se stropesc cu ulei şi se rumenesc în cuptor.
2. Separat, se curăţă legumele, se spală şi se fierb în apă cu o linguriţă de sare. Se topeşte untul, se stinge cu făina cernută şi se adaugă laptele călduţ. Se potriveşte cu sare şi piper, iar la final se adaugă nucşoara.
3. După ce au fiert legumele, se scot, se scurg şi se sotează în puţin unt. La final, se condimentează cu sare şi piper şi se servesc cu aripioarele în sos.

Poftă bună!