Image

Timp de preparare: mediu.

Număr de porții: 8.

Complexitate: mediu.

Ingrediente

  • 1 miel gras
  • ceapă verde
  • usturoi verde
  • ceapă uscată
  • roșii în bulion
  • vin alb
  • verdeaț㠃
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Carnea se taie în bucăți. Ceapa uscată se curăță, se spală și se taie mărunt. Ceapa și usturoiul verde se taie în bucăți mai mari .

2. După ce s-a călit împreună carnea și ceapa uscată în ulei, se adaugă apă cât să acopere carnea.

3. Când carnea s-a fiert aproape de tot se pune ceapa, usturoiul verde apoi și roșiile decojite. Se potrivește de sare, iar la sfârșit se pune vinul alb.

4. După ce a scăzut suficient se adaugă verdeață. Se servește cu mămăligă caldă.

Poftă bună!

Această rețetă face parte din proiectul „Descoperă tradițiile culinare românești”.

Mai multe detalii despre proiect găsiți aici: http://www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook (www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti).