Image

  • Timp de preparare: 60 min
  • Timpul de gătire: 60 min
  • Gata în: 2 ore, 0 min

Ingrediente

Pentru aluat

  • 300 g făină
  • 60 ml lapte
  • 200 g zahăr
  • 200 g unt
  • 25 g drojdie
  • coaja de lămâie şi portocală

Pentru umplutură

  • 1 kg brânză de vaci
  • 2 linguri smântână
  • 2 linguri făină
  • 4 ouă
  • 250 g zahăr
  • 200 g stafide
  • 2 pliculete zahăr vanilat
  • coajă de lămâie şi de portocală
  • 1 praf sare

Mod de preparare

1. Într-un bol se pune făina, se face un gol la mijloc şi se adaugă ouăle, maiaua pregătită din drojdie, lapte şi puţin zahăr şi se frământă adăugându-se toate ingredientele. Se obţine un aluat de cozonac şi se lasă să crească lângă o sursă de căldură.

2. Separat, în alt bol, se pun: brânza de vaci, smântâna, zahă rul, coaja de lămâie şi de portocală, un praf de sare, făina, zahărul vanilat şi ouăle. Toate acestea se amestecă cu mixerul iar la sfârşit se adaugă stafidele.

3. Foaia de aluat, după ce a crescut, se aşază în tava unsă cu unt. Se formează cu mâna, pe planşetă un sul răsucit de grosimea unui deget şi se taie în două. Cele două bucăţi se întind cu sucitorul. Prima foaie se aşază în tava unsă cu unt, se toarnă compoziţia de brânză şi apoi se acoperă cu cealaltă foaie, presându-se uşor să nu iasă brânza.

4. Se bagă în cuptor la o temperatură potrivită, aceeaşi de la început până la sfârşit. După ce s-a copt, se lasă la răcit la temperatura camerei câteva ore, se pudrează cu zahăr şi se serveşte ornată cu frunzuliţe de mentă.

Poftă bună!