Image

Ingrediente

  • 3 ceşti zahăr
  • 1 ceaşcă ulei
  • 2 ceşti apă rece
  • sare
  • 1 linguriţă bicarbonat stins în 1 linguriţă oţet
  • 1 plic praf de copt
  • esenţă de vanilie şi esenţă portocale
  • 3-3,5 ceşti făină
  • 3-4 linguri cacao.

Mod de preparare
Ingredientele de mai sus se pun în ordinea menţionată, amestecând cu o lingură de lemn după adăugarea fiecărui ingredient. Pentru măsurarea cantităţii se va folosi aceeaşi ceaşcă sau ceşti de mărimi apropiate. Este posibil ca atunci când adăugaţi făina să se formeze bulgăraşi, dar aceştia se vor sparge cu lingura de lemn şi checul va ieşi perfect în cele din urmă. Se coace aproximativ o oră în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Poftă bună!