Image

  • Timp de preparare: 50 min
  • Gata in: 50 min
  • Timp de asteptare: 4 ore

Ingrediente

  • 1 kg zahăr
  • 1/2 kg lapte praf
  • 300 g unt
  • 100 g cacao
  • 200 g biscuiţi pisaţi
  • esenţă de rom

Mod de preparare

1. Se amestecă bine laptele praf cu untul, până când se omogenizează. Pasta obţinută se împarte astfel: 2/3 într-un vas şi 1/3 în alt vas. Prima compoziţie se amestecă bine cu cacao.

2. Separat, zahărul se fierbe cu 300 ml de apă, până când se îngroaşă. Se lasă câteva minute să se răcească, apoi se toarnă încet 2/3 peste amestecul cu cacao şi 1/3 peste amestecul fără cacao, amestecând încontinuu.

3. Se unge o tavă de chec cu unt. Biscuiţii pisaţi se amestecă cu cacao şi cu esenţă de rom şi se pun pe fundul tăvii. Se toarnă întâi un rând jumătate din compoziţia cu cacao, apoi compoziţia fără cacao şi, la final, din nou, restul de compoziţie cu cacao. Când se întăreşte, se scoate din tavă şi se taie felii.

Poftă bună!