Image

Știați că …..

Brașovul a fost înființat de către Cavalerii Teutoni în anul 1211? Conform Enciclopediei Britanice, orașul este menționat pentru prima dată sub numele de Brașov în documente în anul 1251.

pentru 10 ani, între anii 1950-1960, Brașovul se numește „Orașul Stalin”? Această modicare, realizată în „spiritul vremurilor” de atunci, a avut loc la 6 septembrie 1950 când Marea Adunare Națională a votat Legea numărul 5. Legea reorganiza teritorial județele din perioada Regatului României, iar Orașul Stalin devenea capitala Regiunii Stalin (în care mai erau orașele Odorhei, Miercurea Ciuc și Sfântul Gheorghe).

prima fabrică (sau „moară”, popular) de hârtie din România a fost înființată la Brașov? Evenimentul a avut loc în anul 1546 la 13 ani după ce Johannes Honterus înființase și o tipografie în oraș. Totuși, prima fabrică de hârtie de pe teritoriul actual al României a fost înființată la Sibiu în 1534 însă, în acea vreme, Sibiul nu era un oraș românesc.

după catastrofalul incendiu din 21 aprilie 1689, autoritățile au interzis construcțiile din lemn? Aspectul actual al orașului se datorează, în mare parte, cel puțin în vatră veche a Brașovului, acestei interdicții.

prima soluție de iluminat public a Brașovului a constat în folosirea felinarelor cu ulei? Această importantă modernizare a localității a avut loc în 1804.

Advertisements