Image

  • Timp de preparare: 40 min
  • Gata in: 40 min
  • Timp de fierbere: 80 minute

Ingrediente

  • 1 pui mic
  • 2 ardei
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 rădăcină ţelină
  • 1 ceapă mare
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ardei capia sau un gogoșar
  • sare
  • piper boabe și măcinat
  • 2-3 lingurite ulei de floarea-soarelui
  • 2 căţei usturoi
  • 1 legătura pătrunjel

Pentru găluști

  • 2 ouă
  • 5 linguri griș
  • cimbru uscat

Mod de preparare

1. Se spală puiul, se porţionează şi se pune la fiert.
2. Legumele se curăţă, se spală și se adaugă în apa în care fierbe puiul, cu excepţia ardeiului capia și cartofilor. Se adaugă căţeii de usturoi și câteva boabe de piper și se lasă la foc mediu.
3. Se bat ouăle, se adaugă sare, cimbru, piper și grișul în ploaie.
4. Se verifică dacă au fiert zarzavaturile și carnea de pui, se scot din supă și se lasă câteva minute să se răcorească. Se desface puiul și se alege pieptul. Se taie cubuleţe și se pun în supă împreună cu morcovii tăiaţi rondele. Se fac găluștele şi se mai lasă să clocotească 10 minute. Se potrivește cu sare și piper și se servește ornată cu pătrunjel proaspăt.

Poftă bună!