Image

Călătoritul nu trebuie să fie neapărat un lucru care te lasă fără economii. De la această premisă a pornit cotidianul american USA Today, care l-a invitat pe bloggerul și scriitorul de travel Matt Kepnes (NomadicMatt.com), să alcătuiască a listă cu zece țări care merită vizitate și unde nu trebuie să cheltuiești mai mult de 50 de dolari pe zi. România și Bulgaria sunt singurele țări europene care figurează pe această listă, Bătrânul Continent fiind cunoscut pentru prețurile mari ale serviciilor turistice.

„Fosta țară din blocul sovietic nu se găsește pe foarte multe liste cu locuri de vizitate, dar oferă o istorie medievală fascinantă, altare religioase și stațiuni la Marea Neagră puțin aglomerate”, scriu jurnaliștii de la USA Today, iar Matt Kepnes supralicitează: „Urăsc să folosesc această frază, dar este o comoară ascunsă. Aici găsești aceste frumoase orășele de litoral, la prețuri mult mai mici față de cât plătești în Europa de Vest”.

Matt Kepnes este considerat un expert în turismul cu buget redus, după ce a publicat o foarte populare carte intitulată „Cum să călătorești în lume cu 50 de dolari pe zi”.

Despre vecinii de la sud de Dunăre, USA Today scrie că au o infrastructură turistică bine dezvoltată, care atrage turiștii amatori de vacanțe la plajă. Destinația recomandată de Matt Kepnes în Bulgaria este Varna.

Celelalte țări prezentate de USA Today pe această listă sunt Tailanda, Cambodgia, India, China, Belize, Peru, Bolivia și Costa Rica. Textul integral, aici.

Sursa: Cluj Travel

Advertisements