Image

Ingrediente:

  • două căni cu făină
  • 200 g zahăr
  • 75 ml ulei
  • 250 ml apă minerală
  • două linguri de cacao foarte închisă la culoare
  • două linguri de gem de prune
  • 100 g nuci măcinate
  • un plic de bicarbonat
  • arome
  • o ciocolată amăruie (nu are lapte)
  • 2 linguri de zahăr pudră

Mod de preparare:
Gemul şi apa minerală se pun în blender şi se răstoarnă într-un castron, în care se adaugă uleiul şi zahărul. Făina, praful de copt, cantitatea de cacao, nucile şi aromele se combină separat. Se amestecă uşor, ca să se evite formarea de cocoloaşe. Aluatul se pune la cuptor într-o tavă unsă şi tapetată cu făină.

După ce se scoate de la cuptor, după 45 de minute de foc potrivit, prăjitura este lăsată la răcit, tot în tavă. Glazura se prepară topind ciocolata în două linguri de apă. Când ciocolata s-a topit, se adaugă zahărul pudră şi se amestecă bine. Glazura se întinde peste blat şi acum se pot adăuga nucile, date prin maşină.

Poftă bună!