Image

Ingrediente:

  • 300 g ciuperci
  • 500 g varză
  • 1 ardei
  • 1 gogoşar
  • 1 ceapă roşie
  • 3-4 cartofi
  • 100 g roşii prunişoare
  • 2 morcovi
  • 2 legături de mărar
  • 1 cană de orez
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • borş

Mod de preparare:
Varza curăţată se taie fideluţă, apoi se freacă cu sare şi se lasă într-un bol acoperit cu celofan. Ardeiul, gogoşarul şi ceapa se curăţă şi se taie fâşii subţiri, apoi se călesc în uleiul de măsline. Se adaugă cartofii, roşiile tăiate cubuleţe, morcovii rondele, orezul ales şi spălat şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. Separat, se curăţă ciupercile de pieliţe, se taie felii subţiri şi se pun să fiarbă cu toate legumele. Spre sfârşit, se adaugă varza şi se mai lasă să clocotească puţin. După ce au fiert toate legumele, se drege ciorba cu borş, cu sare şi piper, şi se serveşte cu mărar verde din abundenţă.

Poftă bună!