Image

Ingrediente:

  • 10-12 ardei grași
  • 200 de grame de ciuperci
  • 100 g orez
  • o ceapă
  • o cutie de roșii în suc (sau 3-5 linguri bulion)
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • ulei
  • opțional, un mix de legume.

Mod de preparare:

Ceapa tocată se călește în ulei încins și se adaugă ciupercile tăiate și orezul. Când ceapa devine sticloasă, se toarnă o cană de apă și se adaugă o lingură de mix de legume. Apoi, se lasă să fiarbă până se înmoaie orezul. Se stinge focul și se adaugă verdeața tocată. Amestecul obținut e folosit la umplerea ardeilor. După ce ardeii sunt umpluți, sunt așezați într-o cratiță. Peste ei se vor pune câteva roșii tocate, alături de sucul de roșii. Se adaugă apă până se acoperă ardeii. Cratița acoperită intră apoi la cuptor, unde va sta aproximativ 45-60 de minute.

Poftă bună!