Image

Ingrediente:

  • un kilogram de vinete
  • un kilogram de cartofi
  • 3 cepe
  • o legătură de pătrunjel
  • o legătură de mărar
  • un kilogram de roşii
  • un ardei gras
  • un păhărel de vin alb
  • un pahar de pesmet
  • o ceaşcă de untdelemn
  • sare
  • piper

Mod de preparare:
Cartofii curăţaţi se taie rondele după care se pun la prăjit, într-o tigaie. Vinetele şi o parte dintre roşii trebuie tăiate cubuleţe. Se toacă mărunt ceapa, ardeiul şi verdeaţa.

Pentru umplutură, se pune ceapa la călit într-o tigaie, timp de câteva minute. Se adaugă treptat, vinetele, ardeiul, roşiile, mărarul, sare şi piperul (după gust), vinul. După ce s-au călit toate, se cerne puţin pesmet peste ele.

Într-o cratiţă unsă cu ulei se alternează straturile de cartofi prăjiţi cu cele cu umplutură. Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi. Roşiile feliate se aşază peste. Cratiţa se dă la cuptor 30 de minute, după care se presară pătrunjel.

Poftă bună!