Image

  • Timp de preparare: 40 min
  • Gata in: 40 min
  • Timp de fierbere: 60 minute

Ingrediente

  • 1 kg cotlet de porc fără os
  • 250 ml vin alb dulce
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • sare grunjoasă
  • piper alb și negru măcinat și boabe
  • cimbru proaspăt măcinat
  • 2 foi dafin
  • 1 căpățână usturoi
  • 500 g cartofi mici
  • 1 legatura pătrunjel verde

Mod de preparare

1. Cotletul de porc se curăţă de pieliţe, se trece printr-un jet de apă şi se pune să fiarbă într-un litru de apă cu un praf de sare. Se acoperă şi se lasă la foc mic.

2. Se încearcă dacă a fiert şi, dacă apa a scăzut, se adaugă uleiul, vinul, se condimentează cu sare, foi de dafin, piper boabe şi măcinat şi cu cimbru. Se lasă să mai clocotească 30 de minute, se scoate şi se pune într-o tavă termorezistentă.

3. Se stropeşte cu sosul de vin şi se adaugă usturoiul măcinat şi restul de cimbru verde. Se bagă în cuptor să se rumenească şi se stropeşte din când în când cu sosul din tavă, ca să nu se usuce.

4. Separat, se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot şi se curăţă. Se pun întregi în tava cu cotletul de porc. Se mai lasă 20 de minute.

Sursa: Cotlet de porc cu cartofi ţărănești | Retete cu Unica.ro