Image

Ingrediente

  • 400 g carne de porc nu prea grasă
  • 1 morcov mijlociu
  • 1 ceapă medie
  • 1 lingura bulion
  • 6 roşii cherry
  • 500 g mălai (pentru mămăligă)
  • 800 ml apă
  • 4 linguri caşcaval ras
  • 1 legatura pătrunjel
  • ulei pentru prăjit (foarte puţin deoarece lasa grăsime şi carnea de porc)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Carnea se spală şi se porţionează în patru bucăţi şi se pune la prăjit.

2. Ceapa şi morcovul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.

3. După ce s-a prăjit se scoate carnea şi se pune în acelaşi ulei, ceapa şi morcovul, care se călesc. Când s-au înmuiat, se pune bulionul şi puţină apă si se mai lasă la fiert. Între timp, se pune sarea, piperul şi pătrunjelul tocat. Se mai lasă să fiarbă cam 1-2 minute. Se pun roşiile şi se călesc şi ele întorcându-le continuu.

4. Pentru mămăligă, într-o cratiţă se pun la fiert cele opt căni cu apă şi puţină sare. Când apa clocoteşte se pune în ploaie mălaiul mestecându-se continuu ca să nu se formeze cocoloaşe.

5. Se serveşte cu caşcaval ras peste mămăligă.

Poftă bună!