Image

Ingrediente

  • 12 grămăjoare de urzici (cam 2 punguțe pline)
  • 1 ceapă
  • 2 linguri de făină
  • 100 ml ulei
  • 1 căpățână de usturoi
  • sare
  • 1/2 linguriță de Mirodenia de la Fuchs

Mode de preparare

Urzicile se curață și se spală în mai multe ape. Se pune o oală mare pe foc să fiarbă și când dă în clocot se adaugă  urzicile. Lăsăm la fiert 15 minute după care le strecurăm. Păstrăm 2 căni cu zeamă.

Tocăm ceapa și o punem la călit cu sare. Se poate adăuga și o jumătate de linguriță de Mirodenia de la Fuchs.

Tocăm urzicile (sau le dăm prin mașina de tocat dacă dorim să iasă fine, că un piure) și le adăugăm peste ceapa călită. Începem să adăugăm din zeama pe care am oprit-o. Alternăm cu făină și amestecăm rapid, să nu se prindă de oală. Pe măsură ce amestecăm, urzicile  încep să devină cremoase. În cazul în care zeama oprită nu este suficientă, putem adăuga lapte.

Mărunțim usturoiul cu ajutorul aparatului și-l adăugăm peste urzici. Cu cât procesul de amestecare este mai intens, cu atât obținem urzici cremoase și fine. Le-am ținut pe foc maxim 15 minute, atât cât să fie făina fiartă.

Le servim cu mămăliguță.

Poftă bună!