Image

Ingrediente:

costiță afumată fără os 400g
brânză de burduf 400g
4 ouă
mălai
sare
telemea 200g

Mod de preparare:

Se face o mămăliguță nici moale, nici prea tare. Costița se trage la tigaie felii subțiri și pe o parte și pe cealaltă. În uleiul rămas se fac ouăle ochiuri.

Se iau 4 boluri și se aranjează feliile de costiță. Peste costiță punem mămăliga și brânza. În mijloc facem un cuibuleț, după care acoperim cu mămăliguță. Le dăm la cuptor 5 min (sau microunde).

Luăm bolul și îl răsturnăm ușor într-o farfurie în așa fel încât să nu se strice forma rotundă a bulzului și costița să rămână imprimata frumos în mămăliguță. Punem un ochi deasupra și radem telemea prin răzătoarea mică, decorăm cu crenguță de pătrunjel.

Poftă bună!