Image

Este un preparat ideal pentru cei ce iubesc mâncarea cu sos, fie el dulce sau picant.
Ingrediente

4 pulpe de pui (puteți folosi copanele sau pulpe superioare)
4-5 roșii
2 linguri de făină
1 ceapă mare
1 căpățână de usturoi
3 linguri de ulei
400 ml apă
100 ml vin alb
foi de dafin
busuioc
sare
piper

 Mod de preparare

Carnea de pui, pe care am condimentat-o cu sare și piper, o vom prăji într-o tigaie în care am încins puțin ulei. Se lasă aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte.
Adăugăm vinul și jumătate de cană de apă. Lăsăm la fiert până scade, apoi scoatem carnea într-un vas și o dăm de-o parte.
În tigaie punem ceapă și usturoiul tăiate mărunt, pe care le călim un pic. Adăugăm roșiile tăiate cubulețe. Vom adaugă condimentele: foile de dafin, busuiocul, sare și piper dacă este cazul. Adăugăm cu grijă făină și amestecăm să se omogenizeze bine, apoi adăugăm jumătate de cană de apă.
Când începe să fiarbă sosul, adăugăm carnea și mai lăsăm la fiert circa 15-20 de minute la foc mic.
Se poate servi cu mămăliguță, cu cartofi piure sau copți.

Poftムbunăƒ!