Image

Ingrediente
500 gr roșii, 50 ml ulei, 1 ceapă, 1 morcov, 1 țelină mică, 1 rădăcină de pătrunjel, 1/2 rădăcină de păstârnac, 1 rotită de  fidea, sare și piper după gust.

Mod de preparare

Roșiile se spăla, se taie în două, se înlătură semințele și se pun într-un blender pentru mixare.
Într-o oală se pune uleiul la încins, adăugăm legumele tăiate cubulețe  și le călim  câteva minute, apoi se adaugă 2 litri de apă fierbinte și se lasă la fiert, la foc mediu cca 10 minute.
Adăugăm roșiile mixate și mai lăsăm să fierbă încă 10 minute.
După acest timp se oprește focul, se lasă câteva momente să se răcorească puțin, apoi legumele se pun în blander și mixam până obținem o compoziție omogenă.
Compoziția obținută se pune înapoi în oală, la fiert,  iar după primul clocot adăugăm fideaua și lăsăm să fiarbă cca 5 min, iar la final adăugăm sare și piper după gust.
Se servește caldă cu verdeață.

Poftă Bună!