Image

Ingrediente

750 ml lapte, 150 gr amidon, 120 gr zahăr, 3 ouă, 4 pliculețe zahăr vanilat sau esență de vanilie,

Mod de preparare

Într-o cratiță,  se pune laptele (500 ml) la fiert, la foc mic.
Separat într-un vas se amestecă bine  ouăle cu zahăr, amidon și restul de lapte rece.
Când laptele a început să fiarbă se adaugă compoziția formată mai sus, dăm focul la mic  și amestecăm continuu până se îngroașă (max 25 secunde) .
Se ia cratița de pe foc și se pune pe un blat. Se adaugă zahărul vanilat și amestecăm cca 1 min.
Crema de vanilie călduță se pune într-un vas, se acoperă cu folie alimentară să nu capete crustă.
Se păstrează la rece până în momentul folosirii.

Este crema cea mai cunoscută și apreciată. Are un gust deosebit și aromat.

Se folosește la obținerea deserturilor de casă:  ecler, choux a la creme, profiterol.

Poftă Bună!