Image

Ingrediente pentru 3 porții/6 buc

250 gr brânză de vaci, 80 gr zahăr farin, 2 ouă, 5 gr praf de copt, coajă rasă de lămâie, 5 gr sare, ulei pentru prăjit, făină cca 300 gr.

 Decor

smântână, 2 plicuri zahăr vanilat, dulceață de mure.

 Mod de preparare

Într-un bol punem: brânza de vaci, zahărul farin, praful de copt, sare și amestecăm cu o furculiță.
Se adaugă ouăle, coaja de lămâie rasă, amestecăm bine apoi adăugăm treptat făina.
Se frământă până obținem un aluat  care nu se lipește de mâini, dar să nu fie tare.
Se împarte aluatul în 6 părți  mari și 6 părți mici pentru moț.
Se formează bastonașe, apoi se unesc și formăm  papanașii, iar moțurilor le dăm  aspect de bile.
Într-un vas înalt de cca 5 cm  punem ulei din belșug și așezăm la foc pentru încins.
Când uleiul este bine încins se adaugă papanșii pe rând la prăjit, lăsăm să se prăjească pe ambele părți la foc potrivit,  NU  la  foc iute.
După ce prăjim papanașii se prăjesc și moțurile.
Se scot pe un șervet de bucătărie pentru a se îndepărta uleiul.
Se pun câte 2 pe farfurie, se adaugă smântâna amestecată cu zahăr vanilat, dulceața de mure și moț.
Se servesc calzi.
Poftă bună!