Image

Salata poate fi servită simplă sau ar fi o bună garnitura lângă o friptură de porc sau chiar lângă un cârnat prăjit.

Ingrediente

1.5 kg cartofi
4 castraveţi muraţi
150 gr kaizer (cârnaţi afumaţi sau altă afumătură)
1 ceapă medie
Sare şi piper după gust

Sos de muştar

100 gr unt
2 linguri cu vârf făină
600 ml lapte fierbinte
6-7 linguriţe pline de muştar
3 fire mărar (sau mai mult dacă vă place)
15 fire pătrunjel
Sare după gust

Porţii: 6-7

Mod de preparare

  1. Se fierb cartofii în coajă până intră uşor furculiţa în ei. Când se răcoresc se curăţă de coajă şi se taie cuburi mai mici.
  2. Castraveciorii şi kaizerul se taie cubuleţe mici. Ceapa, pătrunjelul şi mărarul se toacă mărunt.
  3. Într-un bol încăpător se amestecă cartofii cuburi cu castraveţii şi 2-3 linguri de apă în care au stat castraveţii. Se amestecă uşor să nu se sfărâme cartofii.
  4. Se pune la prăjit, la foc mic, kaizerul cubuleţe (fără ulei) şi când începe să-şi lase grăsimea se adaugă ceapa mărunţită. Se lasă la călit până se înmoaie bine şi kaizerul e uşor crocant. Se adaugă acest amestec peste cartofi.
  5. Sosul de muştar: într-o crăticioară se pregăteşte un sos bechamel după instrucţiunile de aici. Când e gata, se adaugă muştarul şi se omogenizează bine. Se ia sosul de pe foc şi se încorporează verdeţurile tocate. Se toarnă sosul peste cartofi.
  6. Se amestecă uşor cartofii cu kaizerul şi sosul de muştar, atent să nu se rupă cartofii, condimentând în acest timp cu sare şi piper după gust.
  7. Se serveşte călduţă. Este bună şi a doua zi (chiar mai bună), reîncălzită uşor în cuptorul cu microunde.

Poftă bună!