Image

Ingrediente
400 gr foi plăcintă, 200 gr unt sau margarină.
Umplutură: 2 ouă, 400 gr brânză proaspătă dulce, coajă rasă de lămâie, 100 gr zahăr, 40 gr gris, 2 plicuri zahăr vanilat, 100 ml lapte călduţ.
Decor: zahăr pudră.

Mod de preparare
Pregătim umplutură: ouăle se amestecă cu zahărul, se adaugă coaja de lămâie, brânza proaspătă, grişul, vanilia, şi amestecăm până obţinem o compoziţie omogenă. Untul se topeşte. Într-o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt, se adaugă jumătate din cantitatea de foi, unse între ele cu unt topit. Se adaugă umplutură , apoi restul de foi unse între ele cu unt. Se porţionează după preferinţă şi se introduce în cuptorul încins. Când plăcinta începe să capete volum, se adaugă laptele călduţ peste şi se introduce din nou la cuptor. Se lasă până devine auriu-roșcat. Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească câteva minute.

Servire
Se pudrează cu zahăr pudră. Se serveşte caldă său rece.

Poftă bună!