Image

Ingrediente

250 g unt, 100 g zahăr pudră, 1 ou, 50 gr smântână, 1 pliculeţ  zahăr vanilat, 400 gr faină, 100 gr marmeladă de căpşuni, 200-300 gr  alune mărunţite (fără sare) .

Mod de preparare

Într-un bol mixăm untul (la temperatura camerei) cu zahărul. Se adăugă smântâna, zahărul vanilat şi oul, apoi se omogenizează.
Se adaugă treptat făină şi amestecăm până se încorporează. Din aluatul obţinut se formează bile mici cu ajutorul mâinilor trecute prin apă.
Se tăvălesc prin alunele mărunţite şi se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se face în fiecare bilă câte o gaură în care adăugăm marmeladă de căpşuni.
Tava cu fursecuri se introduce în cuptorul încălzit şi se coc cca 20-25 min la foc potrivit (până devin aurii).

Se servesc alături de cafea sau ceai. Sunt un deliciu!

Poftă Bună!