Image

Ingrediente

Blat: 5 ouă, 80 gr zahăr, 1/2 plic praf de copt, 2 linguri cacao, 120 gr faină, 1 praf de sare.

Crema: 120 gr amidon, 500 ml lapte, 150 gr unt, 80 gr zahăr, 2 pliculeţe zahăr vanilat, 3 linguri cacao, esenţă de rom.

Sirop: 50 gr zahăr, 120 ml apă, rom.

Decor: alune nesărate coapte şi măcinate.

 

Mod de preparare blat

  1. Ouăle se separă, albuşurile se bat cu zahărul adăugat treptat până devin spumă.
  2.  Se mixează gălbenuşurile cu sare, apoi adăugăm albuşurile.
  3. Făina se amestecă cu praful de copt şi cacao apoi se amestecă cu albuşurile şi gălbenuşurile.
  4.  Se amestecă uşor, compoziţia obţinută se pune la copt într-o formă rotundă tapetată cu hârtie de copt.
  5. Se introduce în cuptorul încălzit la 160 grade Celsius şi se lasă la copt cca 20 min.
  6.  După coacere se lasă să se răcească şi se porţionează în 2 foi.

 

Mod de preparare crema

  1. Într-o cratiţă se pune laptele la fiert (300 ml), într-un bol punem amidonul, faină, cacao, zahăr, zahăr vanilat, restul de lapte şi amestecăm bine.
  2. Când laptele a început să fiarbă se adaugă compoziţia obţinută şi se amestecă continuu.
  3. Crema se lasă să se răcească, apoi se adăugă esenţa de rom şi se amestecă. Se adăugă apoi untul şi se mixează până se obţine o compoziţie uniformă.

 

Sirop

  1. În apă se adăugă zahărul şi se pune la fiert.
  2. După ce a dat în clocot şi a fiert cca 5 minute, se ia de pe foc, se lasă să se răcească, apoi se adaugă rom.

 

Mod de asamblare

  1. Pe o tavă se pune prima foaie, se însiropează prin stropire apoi se adaugă 3 sferturi din cremă şi se întinde uniform.
  2. Se adaugă a doua foaie, se însiropează, apoi se adăugă restul de cremă şi se decorează cu alune măcinate.

Se introduce la rece pentru 1-2 ore apoi se porţionează după preferinţă.

Poftă Bună!