untitled-5018

Ingrediente:

800 g făină albă

600 ml apă călduţă

2 pliculeţe de drojdie uscată (sau 1 cub mic de drojdie proaspătă)

sare

2 linguriţe zahăr

3 linguri ulei măsline

Mod de preparare:

  1. Făina cernută se amestecă cu drojdia. Într-un vas de plastic turnăm o parte din apă, încet adăugăm faină cu drojdia, amestecăm bine, adăugăm zahărul şi apoi toată apa.
  2.  Se amestecă bine şi se frământă cu mixerul folosind paletele pentru aluat, punem sare potrivit, adăugăm uleiul. Frământăm cam 10 minute, lăsăm aluatul acoperit cu un prosop de bucătărie într-un loc ferit de curenţi cam 30 de minute la crescut.
  3. Între timp încingeţi cuptorul.
  4. Cu mâinile date prin făină sau ulei, se împarte aluatul în 2 părţi şi îl aşezăm în 2 tăvi de cozonac în care am pus hârtie de copt (puteţi să le ungeţi cu grăsime şi să le tapetaţi cu făină în lipsa hârtiei de copt).
  5. Lăsăm aluatul în tăvi vreo 10 minute să crească puţin, apoi îl punem la copt în cuptor, timp de 40-45 minute, până trece testul cu scobitoarea (să nu se lipesca de scobitoare).
  6. Se scoate pâinea din cuptor, se lasă să se răcească puţin, se scoate din tăvi, se pune pe un prosop curat de bucătărie şi se ţine învelită până se răceşte bine, când putem să o punem în pungă de nylon.

Poftă bună!

Advertisements