Image

Ingrediente:

Pentru foaie:

  • 1 kg de faină albă
  • 400 g margarină
  • 1 linguriţă de sare
  • 5 linguriţe de oţet
  • 50 0ml de apă călduţă

Pentru umplutură:

  • brânză
  • 1 ou
  • puţin lapte

 

Mod de preparare:

  1. Făina o amestecăm cu sarea, oţetul şi apă.
  2. Frământam până când avem un aluat bine legat (nu trebuie să fie tare).
  3. Întindem aluatul cu făcăleţul şi întindem deasupra 1/3 din margarină.
  4. Împăturim aluatul de la stânga la dreapta şi îl batem cu făcăleţul de 100 de ori.
  5. Lăsăm aluatul să se odihnească 30 de minute în frigider.
  6. Repetăm această operaţie de 3 ori, doar că atunci când împăturim, de fiecare dată schimbăm direcţia (stânga – dreapta, dreapta – stânga).
  7. Între timp preparăm umplutura: fărâmiţam brânza şi o amestecăm cu oul şi cu puţin lapte până devine cremos.
  8. Luăm aluatul şi îl întindem cu făcăleţul nu foarte subţire (1 cm).
  9. Tăiem pătrățele aluatul şi punem în mijloc puţin din umplutură.
  10. Închidem pătrăţelele ca pe un plic, le aşezăm într-o tavă unsă puţin şi băgam la cuptorul, în prealabil încins.
  11. Coacem 20 de minute, lăsăm să se răcească şi pateurile noastre sunt gata.
  12. Un pahar de bere e bine venit.

Poftă bună!