Image

Ingrediente

1/2 pui, 2 morcovi, 1 ceapă, 1 ardei, 1 ţelină potrivită, sare, 1 legătură de pătrunjel.

Găluşte de gris: 2 ouă, 20 ml ulei, sare, 100 gr gris.

Mod de preparare

Prepararea găluştelor

  1. Într-un bol se adăugă ouăle, uleiul, sare şi omogenizăm. Se adăugă grisul treptat şi amestecăm. Aceasta compoziţie se pregăteşte cu minim 10 min înainte de a forma găluştele pentru supă.

 

Prepararea supei

  1. Carnea de pui  se opăreşte, apoi se pune la fiert într-o oală cu cca 2 l apă.
  2. După ce a dat în primul clocot, supa se spumează bine, astfel încât să rămână limpede.
  3. După spumare se adăugă legumele spălate şi întregi şi se lasă să fiarbă la foc mic.
  4. Când legumele  şi carnea au fiert se scot într-un bol.
  5. În supă fierbinte se adăugă găluştele (se ia compoziţia cu lingura trecută prin supă fierbinte şi se pune în supă) şi se lasă să fiarbă cca 10-12 min la foc mic.
  6. Se adaugă sare după gust, morcov fiert tăiat cubuleţe şi pătrunjel proaspăt tocat mărunt .
  7. Se serveşte caldă.

Poftă bună!