Image

Ingrediente

  • 700 g carne tocată (porc, vită, mix, pasăre)
  • 1,4 kg de cartofi
  • 2 cepe
  • 5-6 linguri de ulei
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 300  ml suc de roşii
  • 1 linguriţă de boia dulce
  • piper, cimbru
  • 1 linguriţă de sare
  • 3 ouă
  • pătrunjel

Mod de preparare

Cartofii se curăţă de coajă şi se taie felii cât foarte subţiri (se poate folosi o razătoare).

Ceapa şi usturoiul se toacă şi se călesc în ulei 2-3 minute, se adaugă apoi cimbrul, piperul, boiaua, sarea şi 200 ml suc de roşii. Se amestecă şi se adaugă şi carnea şi se mai lasă aproximativ 6-7  minute.

Se unge cu ulei o tavă termorezistentă şi se începe aşezarea straturilor.

Primul strat e de cartofi peste care se mai pune un praf de sare, apoi carne, se presară pătrunjel tocat, un alt strat de cartofi, carne şi iar cartofi.

Deasupra se pun ouăle bătute, restul de suc de roşii, pătrunjel tocat şi 250 ml de apă. Se acoperă vasul cu un capac (sau folie de aluminiu) şi se introduce la cuptor aproximativ o oră şi 15 minute la foc moderat. În ultima jumătate de oră se ridică folia sau capacul şi se lasă să se rumenească frumos.

Se serveşte caldă cu murături, castraveţi, salată.

Poftă bună!