Image

Ingrediente

500 gr ficăţei de pui, 60 ml ulei, 200 ml lapte, 20 ml vin alb sec, 1 ceapă, 100 ml bulion, 5 căţei de usturoi zdrobiţi, piper şi sare după gust.
Decor: 1/2 legătură de pătrunjel verde.

Mod de preparare

Ficăţeii se spală, se curăţă de pieliţe şi se pun în lapte rece pentru 30 min.

  1. Ceapa se taie  mărunt, o călim apoi adăugăm ficăţeii de pui şi lăsăm să se prăjească bine pe ambele părţi.
  2. Se adăugă bulionul, vinul, usturoiul şi  50 ml apă caldă, se lasă să fiarbă la foc mic până scade sosul.
  3. Când mâncarea este gata, se adăugă sare şi piper după gust. Se presară pătrunjelul tăiat mărunt, iar  după preferinţă se poate adăuga şi usturoi zdrobit.

Se servesc alături de mămăliguţa.

Poftă Bună!