Image

Ingrediente:

400 g fasole

2 cepe medii tocate marunt

1 morcov taiat cubulete

2 foi dafin

200 g costita sau carne sau ciolan afumat

200 g bulion

1/4 legatura de patrunjel

1/4 legatura de marar

sare, piper

Mod de preparare:

Se poate pune fasolea in apa, sa se inmoaie, cu o zi inainte ca sa fiarba mai repede. Se pune fasolea la fiert. Se lasa sa clocoteasca 10 minute dupa care se schimba apa. Se repeta de 2–3 ori aceasta operatie. Intre timp se caleste ceapa si costita, apoi se adauga morcovul si bulionul si se mai lasa sa fiarba 5 minute. Acest amestec se adauga peste fasolea care e in ultima apa, se pun verdeturile si condimentele. Apa trebuie sa fie cat sa acopere fasolea. Se da la cuptor cam 2 ore si se lasa sa scada. Se verifica dupa o ora daca are suficienta apa sa fiarba.

Pofta buna!