Image

Azi ne indulcim cu o rulada cu crema de ciocolata.

 

Ingrediente

Foaia de rulada: 5 oua, 5 linguri zahar, 7  linguri faina, 2 plicuri zahar vanilat.

Crema de ciocolata: 2 oua, 100 ml lapte, 150 gr ciocolata, 250 gr unt sau margarina, esenta de rom, 150 gr zahar.

Decor: crema de ciocolata , nuca de cocos

 

Mod de preparare crema de ciocolata

  1. Intr-o cratita se adauga ouale, zaharul, laptele , ciocolata si amestecam bine.
  2. Se pune cratita pe foc si amestecam continuu pana cand incepe sa fiarba iar crema  incepe  sa se ingroase.
  3. Se ia de pe foc, se amesteca cateva momente si se lasa  la rece.
  4. Separat intr-un vas untul se omogenizeaza cu crema fiarta si racita, iar la final se adauga esenta de rom.

 

Mod de preparare foaie de rulada

  1. Albusurile se bat cu zahar spuma, se adauga galbenusurile pe rand, zaharul vanilat si amestecam. Se adauga faina si amestecam usor pana se incorporeaza.
  2. Compozitia se toarna pe o hartie de copt, se pune pe dosul unei tavi si se introduce in cuptorul incalzit la 200 gr C timp de 10 min.
  3. Se scoate din cuptor, se presara cu un praf de faina apoi se intoarce cu fata in jos si desprindem usor hartia.

 

Asamblare

  1. Pe foaia de rulada se adauga crema, se intinde intr-un strat uniform si se ruleaza cu ajutorul hartiei de copt (hartia pe care s-a copt foaia ).
  2. Se introduce la rece pentru 1 -2 ore apoi se glazureaza (se intinde crema intr-un strat subtire pe toata suprafata ruladei) cu crema si se decoreaza cu nuca de cocos.
  3. Se portioneaza in felii potrivite ca marime si se aranjeaza pe platou.
  4. Este un desert aromat cu un gust delicios de ciocolata.

Pofta Buna!