Image

Ingrediente:

– o pungă paste (puteţi folosi ce forme de paste doriţi dvs.)

– 300-400 grame de brânză de burduf

– 100 grame brânză de oaie

– o cutie de pastă tomate 250 grame (depinde pentru cate persoane gătiţi)

-busuioc, oregano

– un ardei iute

– sare şi piper după gust

-şuncă taiată bucaţele mici

Mod de preparare:

Se pun pastele la fiert, când apa dă în clocot se adaugă un praf de sare şi se pun pastele.

În timp ce pastele sunt la fiert, ne ocupăm de prepararea sosului: adaugăm sosul de roşii într-o cratiţă şi îl punem pe foc, se adaugă apoi bucăţelele mici de şuncă, oregano, busuioc, sare şi piper. După ce vedem că sosul începe să fiarbă adăugăm ardeiul iute, pe care îl tăiem mărunt. Când simţiţi că sosul deja e fierbinte se adaugă felurile de brânză: de burduf şi cea de oaie.

Amestecăm până când brânza se topeşte, la şfârşit se adaugă o linguriţă de zahăr, se ia de pe foc şi se amestecă continuu 2 minute. Ca şi ornament puteţi decora ca şi în poză sau puteţi folosi orice altă legumă doriţi dvs. şi aveţi la îndemână.

 

Pofta bună!