Image

In acest weekend am mers la Ocna Sibiului. Nu fusesem niciodata si chiar eram curios sa vad cum este pe acolo. Cel mai ciudat si fain lucru mi s-a parut faptul ca apa sarata te tine la suprafata si nu ai cum sa te ineci. Complexul arata destul de bine, cu terase unde poti sa mananci, dusuri (trebuie sa faci dus cam dupa fiecare balaceala in lac pentru ca altfel se evapora apa si ramane sarea pe tine si te cam strange pielea), dusuri cu apa calda pentru care trebuie sa platesti 2 lei (dar e destul de calduta si apa rece, deci e ok) si toalete contracost. Poti gasi si gogosi, langosi, kurtosi, toate in cmplexul care cuprinde 8 lacuri (Lacul Verde, Lacul Brancoveanu, Lacul Auster, Lacul Gura Minei, Lacul Randunica, Lacul Negru, Lacul cu Namol, Lacul Avram Iancu Ocnita).

Intrarea in Complex este 8 lei in extrasezon si 12 lei in sezon. Copiii sub 18 ani au intrarea gratuita.

Mai sunt si alte lacuri in Ocna Sibiului (Lacul Horea, Closca si Crisan unde intrarea este 15 lei), Lacul fara fund (unde scaldatul este interzis, acesta fiind declarat monument al naturii si ocrotit prin lege), Lacul Panzelor si Lacul Matelor. Bineinteles, ca se gasesc si piscine acoperite cu apa sarata sau apa dulce pentru a multumi toate gusturile.

Cazarea nu este foarte scumpa. In campingul Apior se gasesc casute (ce-i drept foarte primitive si mici) cu 30 de lei pentru 2 persoane, sau 50 de lei la un alt camping. Cazare gasiti si in oras, la diferite case si pensiuni, cu aproximativ 60 de lei camera dubla. La hoteluri este mai scump, bineinteles.

Eu va recomand sa mergeti la Ocna Sibiului. Merita!

Advertisements